szechenyi2020_felso
sale sale

Pályázat


Aloldal – Bekk X2 Kft.

A kedvezményezett neve: BEKK X2 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Technológia fejlesztés a BEKK X2 Kft-nél

A szerződött feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 147 000 001 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalma:
A fejlesztésnek köszönhetően az egyedi mintázatú alapanyagok limitált és nagyszériás előállítására nyílik lehetőségünk, gyártói kapacitás megkötés nélkül. A jelenlegi beszerzési idő hosszában csökkenést predesztinálunk, ezzel csökkentve a kész termék gyártási idejét, és egyúttal gyorsabb piaci reakció időt biztosítva a „fast fashion” cégek piacán. A fejlesztés része egy robot technika alapú textil-alapanyagfestő gép beszerzése, mely szabad teret nyújt az egyedi mintázatú alapanyagok limitált és nagyszériás előállítására, gyártói kapacitás megkötés nélkül. Emellett alkalmazzuk az automatizált szabászatot (szabász asztal, szabász gép) melynek köszönhetően elérhetővé válik a nemzetközi magas színvonal biztosítása, a gyártási kapacitás bővítése, textil teríték gazdaságosság és környezetvédelem a minimális hulladék keletkezésével. A 4D szabászati digitalizáció, valamint a számítógépes ellenőrzés segítségével lehetővé válik pontos szabászati teríték készítése is.

A fejlesztésnek köszönhetően a végtermékek mielőbbi és magasabb színvonalú előállítására nyílik lehetőség, a megrendelői igények és gyártási paraméterek pontos egyezése, a hibás / félreértelmezett tervezésű termékek teljes megszűnése nagyban hozzájárul a keletkezett hulladék csökkenéséhez, amely kiemelten fontos a gazdaságosság, környezeti felelősségvállalás tekintetében.

A projekt költségvetéseinek tételei egymásra épülő modernizációs eszközök, melyekkel egyrészt magas, nemzetközi színvonalú digitális technológiát alkalmazhat a vállalkozás, másrészt ennek köszönhetően jelentősen felgyorsítja és növeli gyártási kapacitását és piaci versenyképességét, új piacok nyílnak meg előttünk.

A projekt tervezett befejezése: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00258